Vers vlees

bij u in de buurt

De vleesleveranciers aan het woord:


Het rundvlees

‘Als maatschap P. de Visser, hebben wij een akkerbouw/vleesvee bedrijf, aan de Quarlespolderweg in Lewedorp.

Ons streven is om een lekker en gezond stuk rundvlees lokaal te produceren. Met oog voor dierenwelzijn! Onze dieren staan in een ruime stal met stro op de vloer, altijd vers water en heerlijk fris ruikend eten. Deels wordt dit geproduceerd op het eigen land. De mest die uit de stal komt gebruiken we weer voor bemesting van de gewassen die bij ons op het land groeien. Op deze manier hebben we een gesloten kringloop op ons bedrijf. Onze runderen leveren we aan Marktslager Niek. Door samen kennis en vakmanschap te bundelen en de ‘lijntjes’ kort te houden, kunnen wij het beste produceren wat u als klant wenst.’

———————————————————————————————–

Het Duroc varken, een ras apart.

In één oogopslag te herkennen, met zijn rode vacht en hangende oren onderscheidt het Duroc varken zich van zijn soortgenoten. Toch zijn niet alle Duroc varkens rood: ze gaan van licht goudachtig geel tot diepdonker mahoniebruin. Toch blijft dit een kleurenpalet dat je bij andere varkenssoorten niet vindt. En dat maakt ze op zijn minst bijzonder!

Een intrigerende voorgeschiedenis:
Waar komt het Duroc varken vandaan? Over deze vraag circuleren verschillende theorieën. De ene bron vertelt dat het varkensras uit Afrika stamt en via de slavenhandel in Amerika belandde. Een andere theorie beweert dat Columbus het ras van Amerika naar Nova Scotia transporteerde. Wat we zeker weten, is dat onze Duroc varkens afstammen van de Red Durocs uit New York en de Jersey Reds uit New Jersey. Een aannemelijk verhaal waar je geen rode oortjes van krijgt …

Een beroemd ras dat de wereld verovert.
In de 19de eeuw maakte het Duroc varken al furore: op de Wereldtentoonstelling van 1893 werd een heuse Duroc show georganiseerd die erg veel bijval kende. Het betekende het begin van een succesverhaal. Sindsdien bleef de populariteit van het ras wereldwijd stijgen.

Duroc d’Olives is een uitgekiende kruising.
De uitstekende kwaliteit van het Duroc d’Olives vlees dat je bij de Marktslager Niek vindt, is te danken aan de combinatie van twee karakterdieren. We kruisen een witte landraszeug die gekend is voor haar prima vleeskwaliteit met een bruinrode Duroc beer. Duroc varkens hebben meer intramusculair vet en donkerder, malser vlees met extra smaak. Het resultaat is een lichtbruinrode kruising die voor heerlijk, mals en sappig vlees zorgt.

———————————————————————————————–

Herkomst kippenvlees

Pluimgarantie:
Het zegel Pluimgarantie staat voor duurzame kip met herkomstgarantie. Elke stap vindt plaats binnen onze eigen, gesloten keten. Van ei tot bord. Zo kunt u gegarandeerd genieten van een duurzamer, diervriendelijker en smaakvol stukje kip.

We vinden het belangrijk onze footprint zo klein mogelijk te houden. Kip met Pluimgarantie is dan ook duurzaam geproduceerde kip. Onze boeren gebruiken groene energie en warmte wordt slim hergebruikt. Kip is al het meest duurzame stukje vlees, en bij Pluimgarantie werken we eraan onze impact op het milieu elke dag verder te verkleinen.

In de Pluimgarantie stal is er veel aandacht voor leefomstandigheden en het dierenwelzijn van de kippen. De kippen groeien op natuurlijke wijze, hebben meer ruimte en afleiding, eten uitsluitend natuurlijk voer en krijgen niet preventief antibiotica toegediend. Dat zorgt niet alleen voor vitalere kippen, maar ook voor een veilig, verantwoord en vooral heerlijk stukje vlees.

Vragen over ons vlees

Neem contact op